Scroll to top
De Beste Cruiseline

Een Cruise Experience App Voor De Beste Cruiseline.

De Beste Cruiseline

Een Cruise Experience App Voor De Beste Cruiseline.

We ontwierpen een mobiele app om gasten een comfortabele ervaring te geven.

Bij een multinational merk met duizenden medewerkers, klanten, en oplossingen, is het belangrijk om goed in de gaten te houden of branding en design gelijk blijven. De Beste Cruiseline wist dit en wilde er zeker van zijn dat al hun gasten en alle 82 oceaan & rivier cruise schepen de zelfde kwaliteit design kregen.

 

Om dit te doen hebben we een cross-device design systeem gemaakt dat er voor zorgde dat processen en branding is hetzelfde op apps, schermen en TV's.

Mobile App Design.

We ontwierpen een app dat cruise passagiers de mogelijkheid geeft om het schip en de mogelijkheden te verkennen.

UX & UI Design.

We ontwierpen een user interface die gemakkelijk te gebruiken is, bij het merk past, en kan worden opgeschaald naar andere apparaten.

Document & Huisstijl Design.

We documenteerden het design systeem, ons proces, en de designs. En hielpen ze ook met het ontwerp van presentaties.

Concepting & Consultancy.

We gaven advies en maakten concepten voor meerdere onderdelen van de apps en het design systeem.

We ontwierpen een cross-device design systeem.

Dit project is deel van een groter design systeem dat wij ontwierpen voor De Beste Cruiseline. Het helpt ons designs te structureren en creëert een consistente branding en user interface over meerdere apparaten. Een ideale oplossing voor een multinational met meerdere verschillende apps en ondersteunde apparaten.

Het design systeem maakte het beheren van designs, features en veranderingen gemakkelijker. En het bespaard tijd op ontwikkeling & minimaliseert fouten.

Desktop and smartphone size with tools for design systems floating around

Wat is een design systeem?

Om meer te weten te komen over design systeem structuren, waarom ze worden gebruikt, en of het iets is voor jouw merk, neem een kijkje op onze pagina die we speciaal voor design systemen hebben gemaakt. We leggen alles uit en laten je zien hoe ze kunnen worden gebruikt.

We begonnen klein met hun mobiele app.

Het eerste project was de mobiele app. Deze app is gebruikt door alle gasten aan boord van de oceaan & rivier cruise schepen. Met deze app konden gasten excursies boeken, dinner reserveren, behandelingen boeken, het weer bekijken, TV kijken, en veel meer.
We begonnen met een Sketch basis design, waaruit we door middel van itteraties verder werkten.

Screenshot
Screenshot

Onze basis kleuren.

We definieerden een set van basis kleuren welke gebruikt werden als materialen om te starten met het app design. Deze konden worden gebruikt in verschillende tinten en context.

App Kleuren.

Primaire

Dark Blue.

Primaire

Warm Red.

Ondersteunend

Dark Blue.

Ondersteunend

Blue-Medium.

Ondersteunend

Blue-Light.

Bookings kunnen worden gemaakt vanuit de palm van je hand.

Samen met de cruise line wilden we er zeker van zijn dat gasten konden boeken van waar ze ook maar op het schip zijn. Hulp van staff of computer is niet nodig. Niet alleen helpt dat de staff, maar gasten hoeven ook niet weg uit hun zwembad ligstoel. We zorgden er voor dat alle informatie zichtbaar is en toegankelijk.

Door secundaire acties minder zichtbaar te maken, donkerder, en meer in de achtergrond trokken we de aandacht van de gebruiker naar de lichtere, primaire acties.

Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot

Dinner tafel reserveren terwijl je op excursie bent.

De app moest faciliteren in het aanbieden van de informatie, wanneer de gast het nodig heeft. We wilden er voor zorgen dat de app dit op een gebruiks vriendelijke manier doet. Daarom heeft iedere knop een passende afbeelding en informatie om context te geven aan de gebruiker. Een knop voor een restaurant bijvoorbeeld, zal een afbeelding van het restaurant hebben en informatie over het type eten dat er wordt geserveerd.

Daarnaast wordt er informatie weergegeven over locatie, openingstijden, beschrijvingen, en acties die kunnen worden uitgevoerd.

We zorgden dat alles er is.

Andere dingen die gasten kunnen doen in de app zijn TV kijken, films kijken, het weer bekijken, hun persoonlijke calendar inzien, de rekening bekijken, en vlucht informatie inzien. Alles is aanwezig.

Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot

Toen gingen we groter, en pasten de app aan voor tablet.

Door de oudere doelgroep, wilden er zeker van dat ook gasten met een tablet de app kunnen gebruiken. Daarom pasten we de app aan zodat deze ook daar goed wordt weergegeven. Door de elementen op te schalen en ruimte over te laten werd meer rust gecreëerd.

We zorgden er voor dat de mobiele app en de tablet app hetzelfde design systeem gebruikten, en hierdoor een zelfde look en feel hadden.

Nieuw Apparaat, Nieuwe Maat.

Een nieuw apparaat was toegevoegd, en de smartphone versie moest worden aangepast naar tablet. Dit deden wij door elementen te vergroten, extra ruimte open te laten, en fonts te vergroten.

Gelijke Ervaring.

Dezelfde ervaring en algemene look en feel, het design systeem laat zijn kracht zien. Elementen konden worden hergebruikt, UX hoefde alleen een klein beetje te worden aangepast, en vergelijkbare layouts konden worden hergebruikt.

A screenshot displaying the homescreen on the best cruiseline's ipad app.
A screenshot displaying the available restaurants on the best cruiseline's ipad app.
Screenshot
A screenshot displaying the weather on the restaurant ipad app.
Screenshot

start een project

Let’s talk.

Post a comment