Scroll to top
De Beste Cruiseline

Bewegwijzering & Exploratie Schermen Voor De Beste Cruiseline.

De Beste Cruiseline

Bewegwijzering & Exploratie Schermen Voor De Beste Cruiseline.

We ontwierpen een bewegwijzering & exploratie app voor de schermen aan boord.

Bij een multinational merk met duizenden medewerkers, klanten, en een aantal oplossingen, is het belangrijk om overzicht te houden en gelijkmatige branding en design te hebben. Als deel van het nieuwe design systeem vroeg De Beste Cruiseline ons om hun bewegwijzerings schermen, die worden gebruikt op hun 82 oceaan & rivier cruise schepen, te ontwerpen.

 

Als deel van het nieuwe design systeem, zorgden we er voor dat branding consistent is en dat de schermen op een interactieve manier informatie bieden aan de gasten.

Mobiele App Design.

We ontwierpen een bewegwijzering app die het cruise passagiers mogelijk maakt om het schip en alle voordelen te verkennen via schermen.

UX & UI Design.

We ontwierpen een user interface die gemakkelijk te gebruiken is, bij het merk en bij andere apps past, en kan worden opgeschaalt naar andere apparaten.

Document & Huisstijl Design.

We documenteerden een design systeem, ons proces, en designs. Daarnaast hielpen we om presentaties te ontwerpen.

Concept & Consultancy.

We gaven adviezen en maakten concept voor meerdere features van de apps en design systeem.

We ontwierpen een cross-device design systeem.

Dit project is deel van een groter design systeem dat wij ontwierpen voor De Beste Cruiseline. Het helpt ons designs te structureren en creëert een consistente branding en user interface over meerdere apparaten. Een ideale oplossing voor een multinational met meerdere verschillende apps en ondersteunde apparaten.

Het design systeem maakte het beheren van designs, features en veranderingen gemakkelijker. En het bespaard tijd op ontwikkeling & minimaliseert fouten.

Desktop and smartphone size with tools for design systems floating around

Wat is een design systeem?

Om meer te weten te komen over design systeem structuren, waarom ze worden gebruikt, en of het iets is voor jouw merk, neem een kijkje op onze pagina die we speciaal voor design systemen hebben gemaakt. We leggen alles uit en laten je zien hoe ze kunnen worden gebruikt.

We zorgden er voor dat alle informatie beschikbaar & klaar om te bekijken is.

Deze schermen zijn door het gehele schip te geplaatst en zijn bedoelt om gasten informatie te bieden, wanneer zij dit ook maar nodig hebben. Gasten kunnen de schermen gebruiken om alle opties en mogelijkheden van het schip te bekijken.

Zoals je kunt zien is het design vergelijkbaar met de mobiele app en TV app. Dat is waar de kracht van het design systeem vandaan komt. Een consistente branding toegepast op alle digitale applicaties.

Screenshot

Up-to-date van het laatste nieuws & andere speciale mogelijkheden.

Omdat de schermen overal op het cruise ship hangen en een vaste locatie hebben, zorgden we er voor dat gasten nogsteeds up-to-date konden zijn over het laatste nieuws, als ze dat wilden. In de morgen even door het nieuws scrollen, voordat je een ontbijt restaurant uitzoekt.

De context van de schermen zet verschillende onderdelen aan. Zo geeft het speciale informatie als het scherm dichtbij een theater, restaurant, of lift hangt.

Screenshot

Onze basis kleuren.

Dit zijn een aantal van de basis kleuren die waren ingesteld als materialen voor het design systeem van de app, tv, en bewegwijzering schermen. Ze zijn gebruikt in verschillende tinten & contexten.

App Kleuren.

Primaire

Dark Blue.

Primaire

Warm Red.

Ondersteunend

Dark Blue.

Ondersteunend

Blue-Medium.

Ondersteunend

Blue-Light.

Weet exact waar je naartoe moet.

De context van een scherm bepaalt wat er wordt weergegeven. Als een scherm tussen twee liften hangt, geeft het de verschillende dekken en informatie over het huidige dek weer.

 

Als een extra punt voor het highlighten van content, zorgden we er ook voor dat onwillekeurig diverse evenementen en restaurants worden weergegeven.

Screenshot
Screenshot
Screenshot

Kijk wat er op het menu staat in je favoriete restaurant.

Door de locatie gebonden schermen konden we informatie op de schermen weergeven dat overeenkomt met de locatie. Naast een restaurant ingang wordt bijvoorbeeld het menu van de dag weergegeven.

Deze menu kaart is ook zichtbaar van alle andere schermen, maar rond het restaurant is dit het begin scherm. Een geweldige manier om papieren menu kaarten te vervangen en updaten gemakkelijk te maken.

Kijk of het shirt of sweater weer word.

De schermen, net als de TV's en mobiele app, hebben de optie om het weer van de dag te bekijken. Dit geeft de gasten de mogelijkheid om te zien wat ze kunnen dragen en hoe winderig het gaat worden.

Nog een mooie feature is dat gasten kunnen zien wanneer de zon op komt of onder gaat. Ze zullen deze geweldige momenten nooit meer missen.

Screenshot
Screenshot
Screenshot

Regen? Op naar de Spa.

Regent het? Maak je geen zorgen, vindt gewoon een scherm en kijk wat de Spa, het theater, of de restaurants je kunnen bieden. Deze schermen geven gasten een flexibelere manier om het schip te verkennen.

 

Terwijl de schermen informatie geven, geeft het de shops een mogelijkheid om hun kwaliteit producten te laten zien.

Het scherm veranderd op basis van omgeving.

Zoals je misschien hebt gezien geven de schermen andere content weer gebaseerd op de omgeving. Dit maakt de schermen nuttiger en trekt de aandacht naar hen toe.

Daarnaast maakt het veranderingen meer mogelijk, minder print werk, en een aantrekkelijke interactieve manier om het schip te verkennen.

Screenshot

En nog vele andere featuers.

Er zijn veel verschillende informatie pagina's die de schermen te bieden hebben. Bijvoorbeeld informatie over het schip, bekijk excursies, bekijk de staff, ontdek de dekken, en veel meer.

Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot

start een project

Let’s talk.

Post a comment